top of page
  • Writer's pictureTaru

Vinkkejä työn etsimiseen näinä haasteellisina aikoina.


Eletään aikoja, jolloin taloustilanne voi heitellä kuin myrskyisellä merellä. Työmarkkinat voivat olla epävakaat, ja työnhaku saattaa tuntua haastavalta. Kuitenkin juuri tällaisina aikoina voi löytyä mahdollisuuksia niille, jotka ovat valmiita sopeutumaan ja luomaan uusia polkuja.
Tässä muutamia vinkkejä siihen, miten voit löytää töitä epävakaassa taloustilanteessa:1. Kehitä joustavuutta ja sopeutumiskykyä:

Epävakaana aikana joustavuus on valttia. Ole valmis harkitsemaan erilaisia työmahdollisuuksia ja laajentamaan osaamistasi tarvittaessa. Saatat löytää uuden suunnan, joka avaa ovia odottamattomiin mahdollisuuksiin.


2. Verkostoidu aktiivisesti:

Ihmissuhteet ovat kullanarvoisia työnhaussa. Osallistu alan tapahtumiin, verkostotilaisuuksiin ja virtuaalisiin tapaamisiin. Kerro avoimesti etsiväsi uusia tehtäviä. Verkostosi voivat tarjota arvokkaita vinkkejä avoimista työpaikoista ja tukea urapolullasi.


3. Tunnista vahvuutesi ja päivitä CV:

Milloin viimeksi päivitit ansioluettelosi? Tunnista ja erotu vahvuuksillasi. Korosta saavutuksiasi ja päivitä taitoluettelosi niin, että se vastaa nykyisiä työmarkkinoiden tarpeita.


4. Hanki uusia taitoja:

Työmarkkinoiden tarpeet voivat muuttua nopeasti. Hanki uusia taitoja ja päivitä osaamistasi. Kokeile vaikka uusia tehtäviä tai kokonaan uutta toimialaa.


5. Ole proaktiivinen työnhakuissa:

Älä odota, että työpaikat tulevat luoksesi. Ota ohjat omiin käsiisi ja hae aktiivisesti avoimia työpaikkoja. Tutustu eri työnhakualustoihin, lähetä avoimia hakemuksia ja seuraa yrityksiä, jotka voisivat olla kiinnostuneita osaamisestasi.


6. Ota keikkatyöt avoimin mielin vastaan:

Keikkatyöt voivat olla väylä vakituisempaan työhön, ja ne voivat tarjota sinulle mahdollisuuden laajentaa verkostoasi. Älä aliarvioi tilapäistyön merkitystä, sillä se voi avata ovia tulevaisuudessa.


7. Pidä positiivinen asenne yllä:

Työnhaku epävakaana aikana voi olla stressaavaa, mutta ylläpidä positiivista asennetta. Ole avoin uusille mahdollisuuksille ja näe haasteet oppimiskokemuksina, jotka voivat vahvistaa sinua tulevaisuutta varten.


8. Käytä resurssit hyväksesi:

Hyödynnä työnhakupalveluita, kuten TE-palveluita, ja muita resursseja, jotka voivat tarjota tukea työnhaussasi. Ota rohkeasti yhteyttä asiantuntijoihin, jotka voivat antaa vinkkejä ja ohjausta.Vaikka taloustilanne saattaa olla haastava, muista, että jokainen myrsky laantuu aikanaan. Pidä mielesi avoimena, ole valmis sopeutumaan ja tartu rohkeasti mahdollisuuksiin. Epävakaat ajat voivat piilottaa sisäänsä juuri sen mahdollisuuden, joka johtaa seuraavaan menestystarinaasi.

9 katselukertaa0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki
bottom of page