top of page
  • Writer's pictureTaru

Miten valita oikea henkilöstöpalveluyritys tukemaan oman yrityksen liiketoimintaa ja menestystä?


Henkilöstö resurssoinnin ulkoistaminen on arvokas työvoiman hallinnan strategia monille yrityksille, mutta sen onnistuminen riippuu vahvasti siitä, miten yhteistyö onnistuu, sopimukset laaditaan ja hallitaan. Jaamme muistilistan parhaisiin käytäntöihin ja vinkkejä tehokkaan ja tuottoisan henkilöstökumppanuuden varmistamiseksi. Jotta yrityksenne onnistuu omassa resurssoinnissaan.
1. Määrittele yrityksenne tarpeet ja rekrytoinnin aikataulutus

Onko yritykselläsi selkeä käsitys siitä, mitä tehtäviä haluat ulkoistaa sekä millaisia taitoja ja vahvuuksia tarvitset?

Tarvitsetko työntekijöitä vakituiseen työsuhteeseen (suorarekrytointi)?

Vai kenties henkilöstövuokrausta?

Useilla yrityksillä on käytössään myös hybridi, työsuhde alkaa vuokrauksella ja lopulta työntekijä siirtyy sovitusti yrityksen omille kirjoille.

Aikatauluta rekrytointitarve.


2. Valitse luotettava Henkilöstöpalveluyritys

Henkilöstöpalvelualalla on paljon tekijöitä. Tutki ja valitse luotettava ja yrityksellenne sopiva henkilöstöpalveluyritys, jolla on hyvä maine alalla. Kysy rohkeasti referenssejä ja arvioi heidän kykyään tarjota tarpeita vastaavaa henkilöstöä.


3. Tee kirjallinen sopimus

Muista tehdä sopimukset kirjallisesti, näin voit viitata siihen, jos jotain ongelmia ilmenee. Sopimuksen tulee sisältää kaikki olennaiset tiedot, kuten tehtävät, laskutus, sopimus-, ja maksuehdot, mahdolliset lisäpalvelut, ja sopimuksen kesto. Varmista, että vastuut ja velvollisuudet on määritelty selvästi sekä sinun että henkilöstöpalveluyrityksen osalta!


4. Tunnista kustannukset

Ymmärrä kustannusrakenne, johon sopimus perustuu. Selvitä kaikki resurssointiin liittyvät kustannukset, kuten palkkiot ja muut lisäkulut. Vaadi laskutuksen läpinäkyvyyttä!


5. Rakenna hyvä ja palveleva yhteistyösuhde

Pidä säännöllistä kommunikaatiota henkilöstöpalveluyrityksen kanssa. Rakenna luottamusta ja avointa vuoropuhelua varmistaaksesi, että molemmat osapuolet ymmärtävät odotukset ja tarpeet.


6. Varmista joustavuus

Sopimuksessa tulisi olla joustavuutta, jotta voit mukauttaa henkilöstöresursseja tarpeen mukaan. Tämä voi sisältää mahdollisuuden lisätä tai vähentää henkilöstömäärää tarpeen muuttuessa.


7. Huolehdi oikeudellisista ja vastuullisuudesta

Ole tietoinen työlainsäädännöstä ja varmista, että kaikki sopimukseen liittyvät lailliset näkökohdat ovat kunnossa. Varmista, että henkilöstöpalveluyritykselläsi on toiminnanvastuuvakuutus kunnossa! Tämä auttaa välttämään mahdollisia oikeudellisia kiistoja tulevaisuudessa.


Hyvä merkki vastuullisuudesta ja toiminnan oikeellisuudesta on, kun henkilöstöpalveluyritys on HELAn jäsen (Henkilöstöpalvelualojen liitto).


8. Kerää palautetta

Ota huomioon työntekijöiden tyytyväisyys ja mielipiteet. Tämä auttaa parantamaan prosesseja ja varmistamaan, että sopimus toimii molempien osapuolten eduksi.

 

 

Onnistunut henkilöstöpalvelusopimus voi tuoda merkittäviä etuja yrityksellesi, kuten kustannussäästöjä, joustavuutta ja tehokasta työvoimanhallintaa. Noudattamalla näitä vinkkejä voit varmistaa, että sopimus toimii tehokkaasti ja vastaa liiketoimintasi tarpeita parhaalla mahdollisella tavalla. Meistä ja meidän palveluistamme pääset lukemaan lisää: https://www.jetmax.fi/yrityksille

6 katselukertaa0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

Comments


bottom of page